AFD informeert minister Akiemboto over status projecten

AFD informeert minister Akiemboto over status projecten

15-06-2019

Een delegatie van de Agence Française de Développement (AFD) heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Sergio Akiemboto van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Dit bezoek is afgelegd op dinsdag 11 juni 2019, in het kader van de samenwerking tussen AFD en het ministerie.  

Het AFD-team bestond uit: director-Laurent Fakhoury, country manager-Thomas de Gubernatis, incoming resident representative-Milena Valbuena, en departing representative in Suriname-Gaelle Narayanassamy.

Tijdens dit bezoek is de nieuwe vertegenwoordiger van de AFD in Suriname aan het ministerie gepresenteerd.  Ook is van de gelegenheid gebruik gemaakt de minister en zijn team te informeren over de status van de ontwikkelingsprojecten. Er is met name een update gegeven over de diverse projecten op het gebied van water en energie, die tevens gepaard gaan met duurzame ontwikkeling voor de bevolking.

De bewindsman heeft de toezegging aan AFD en de nieuwe vertegenwoordiger in Suriname gedaan, de goede samenwerking te zullen continueren en waar nodig technische assistentie te zullen verlenen.