Ambassadeur Sweeb biedt geloofsbrieven aan Secretaris-Generaal VN

Ambassadeur Sweeb biedt geloofsbrieven aan Secretaris-Generaal VN

21-06-2019

Suriname’s Permanente Vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York, ambassadeur Kitty Sweeb, heeft haar geloofsbrieven aangeboden aan de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, António Guterres.

Met deze handeling, die zij op woensdag 19 juni jongstleden verrichte, kan zij haar taak als hoofd van de post vanuit het hoogste niveau vervullen. Ambassadeur Sweeb is namens Suriname de opvolger van ambassadeur Henry MacDonald. Sinds 2011 diende ze reeds als de Plaatsvervangend Permanent Vertegenwoordiger bij het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

In haar nieuwe formele rol zal ambassadeur Sweeb leidinggeven aan Suriname’s missie en het buitenlands beleid helpen uitdragen in de belangrijkste politieke multilaterale organisatie en haar subsidiaire organen.

Onder haar huidige taken rekent zij reeds de invulling als ‘Officer in the Bureau of the United Nations Forum on Forests 14/15’.

Ambassadeur Sweeb die van huis uit jurist is, bezit een Master of Law in International Business en Trade Law (New York). Sinds 2011 heeft zij tevens de Surinaamse overheid vertegenwoordigd bij de coördinatie van het buitenlands beleid en milieu aangelegenheden en in diverse onderhandelingscommissies op het gebied van joint-ventures met multinationals. In eerdere perioden is de ambassadeur op politiek niveau werkzaam geweest bij de overheid.