Bigi Boy, ‘’Ik was vanaf het begin scherp’’

Bigi Boy, ‘’Ik was vanaf het begin scherp’’

28-06-2019
Ook het tweede gevecht tijdens de Ultimate Fighting Championship (UFC) is voor Jairzinho Rozenstruik, alias Bigi Boy, een succes. Hij sloeg tegenstander Allen Crowder binnen 9 seconden tegen de canvas en vestigde daarmee een record als de tweede snelste knock-out gevecht in UFC. Tijdens een persconferentie zei de Surinaamse vechter er hard voor te hebben getraind om als winnaar uit het gevecht te komen. ‘’Ik was vanaf het begin scherp’’, aldus Rozenstruik.

Bigi Boy neemt even een break en gaat daarna over naar de volgende stap. Dat is onderhandeld met de leiding van UFC om te bepalen wie de volgende tegenstander wordt. Rozenstruik zegt ervoor te zullen zorgen dat gevecht nummer drie ook in winst wordt omgezet, waarna de volgende tegenstander wordt afgewacht. Bigi Boy heeft een contract van vier UFC-gevechten en de prijzenpot is niet onaardig. Echter blijft de vechter bescheiden en loopt hij niet te hard van stapel.

Ten aanzien van zijn voorbereiding zegt de nu razend populaire UFC-vechter, dat die goed is verlopen. Vier maanden is er intensief getraind en de eerste fase bestond uit kracht en conditietraining. In de tweede maand is er aandacht besteed aan het grondwerk. Daarna volgde de complete training waarbij er sparringpartners werden toegevoegd. Bigi Boy zegt met veel bekende jongeren uit de vechtersindustrie te hebben getraind en denkt klaar te zijn om verder te gaan. Hij is ook blij president Desiré Bouterse te hebben ontmoet die aangaf trots op hem te zijn. Hij ervaart ook de steun van de hele samenleving.  Aan de sporters die naar hem opkijken zegt hij dat ze moeten blijven geloven dat ze het kunnen.

Michael Babb, trainer van Bigi Boy ging in op de geluiden als zou Bigi Boy zijn tegenstander nauwelijks hebben geraakt, maar dat hij struikelde waardoor Rozenstruik de kans kreeg om te slaan. Babb ontkracht dit en stelde dat er video opnames zijn, waarop duidelijk te zien is dat Bigi Boy daadwerkelijk zijn tegenstander een linker stopstoot incasseert. Crowder krijgt een knockdown, doordat Rozenstruik als een haai op hem afgaat. Babb’s ervaring over Rozenstruik is dat hij leergierig is en zich inzet tijdens de trainingen. Elke dag groeit hij en zie ik hem volwassener worden. Hij probeert in alle facetten een rolmodel te zijn, aldus de trainer die vrijwel dagelijks met hem bezig is.