First Lady doet hartewens Ishika Gopal in vervulling gaan

First Lady doet hartewens Ishika Gopal in vervulling gaan

28-12-2019

Ishika Gopal is in de wolken. Het 10-jarig meisje is door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring ontvangen en dat gebeurde niet gewoon. Zij werd onder escorte naar de presidentsvrouw gereden en overladen met cadeaus. Het was de hartewens van Ishika Gopal, die vanwege een slechte nierfunctie wordt gedialyseerd, om door de First Lady te worden ontvangen en met een grote zwarte auto naar de presidentsvrouw  te worden gereden. Op vrijdag 27 december was het zover dat zij haar wens in vervulling mocht zien gaan. De First Lady was ontroerd bij de ontmoeting met het meisje dat flink en sterk oogt, maar volgens zowel moeder Adjena Pikai als de begeleidende verpleegkundige is dat wat slechts met het oog kan worden waargenomen.

De presidentsvrouw voelde zich bevoorrecht dat het meisje voor een ontmoeting met haar heeft gekozen als droomwens. Het moment heeft indruk op haar gemaakt als moeder. “Het doet je veel als moeder en ik ben blij om haar op dit moment gelukkig te maken”, sprak First Lady Bouterse-Waldring. Ze wenste geen beloftes te doen of hoop te geven, maar zich te zullen inspannen voor wat er nog kan worden gedaan. Tegen Ishika Gopal zei de presidentsvrouwe dat het kind het beste cadeau is dat ze tot nog toe heeft ontvangen. “Ik vind het fantastisch je hier te mogen ontvangen en speciaal voor jou, omdat je altijd in me hart gaat blijven, heb ik een roos gezet. Ik vind het een eer dat je mij hebt uitgekozen om je een cadeautje uit te reiken.” Behalve van de First Lady ontving Ishika Gopal ook cadeaus van minister Antoine Elias van Volksgezondheid en Digicel.

Op de vraag van de presidentsvrouwe wat ze nog graag zou willen, antwoordde Ishika: “Ik wil beter worden, ik wil nieren krijgen, ik wil weer naar school gaan. Alleen dat en niets meer.” Volgens de begeleidende verpleegkundige Grace Kartoredjo van het Diakonessenhuis is Ishika een kind dat gauw tevreden is. “Wat ik heb gekregen is genoeg”, zei het meisje zelf tegenover het Nationaal informatie Instituut (NII). Ze vertelde vanaf vrijdag, toen ze te horen kreeg dat zij door de First Lady zou worden ontvangen, weinig geslapen te hebben. “Ik dacht alleen hieraan”, aldus het meisje, dat sinds ze gedialyseerd wordt, de school niet meer heeft bezocht.

Gopal is geboren met verschrompelde nieren en recentelijk ontdekten artsen dat zij ook een vergroot hart heeft. Ze zou het best in het buitenland kunnen worden behandeld, maar daarover zou de behandelende arts een besluit moeten nemen. Moeder Adjena Tikai was ingenomen met de ontvangst door de First Lady. Ze liet haar emoties de vrije loop en zei dat de grootste wens van haar dochter in vervulling is gegaan. Volgens de presidentsvrouwe doet haar bureau heel veel met en voor kinderen. Het maakt haar blij met deze groep te mogen omgaan. Ishika kreeg van de presidentsvrouwe een stevige omhelzing. “Je hebt me dag blij gemaakt, we zullen voor je bidden”, voegde de First Lady eraan toe.