First Lady geeft rondleiding aan standhouders Waka Pasi

First Lady geeft rondleiding aan standhouders Waka Pasi

19-07-2019

De First Lady van de Republiek Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring, heeft een rondleiding gegeven aan de geselecteerde standhouders van de Palmentuin Waka Pasi Craft & More. Deze rondleiding deed de presidentsvrouw op vrijdag 19 juli 2019. De bouw van de Waka Pasi is in de afrondende fase en de bedoeling van deze rondleiding was dat de standhouders alvast een kijkje konden nemen in de cabanas en de omgeving mochten bezichtigen.

De Palmentuin Waka Pasi Craft & More is geïnitieerd vanuit het Bureau van de First Lady en is bedoeld om toeristen te laten zien wat Suriname te bieden heeft op het gebied van craft. Ook is het de bedoeling om alle vormen van craft op èèn plek te kunnen aanbieden. Na de rondleiding werd een instructiemeeting gehouden met de standhouders, waarbij met hen de instructies en regels werden doorgenomen.

Volgens Cultuurdirecteur, Elvira Sandie, zal de Waka Pasi een enorme boost geven aan onze cultuurontwikkeling. “De Palmentuin behoort in onze geschiedenis tot Wereld Erfgoed en als je vlak naast de Palmentuin een bruisende locatie hebt waar cultuur wordt verkocht, zal dat onze cultuurontwikkeling tot grotere hoogte brengen”, zei de cultuurdirecteur. Bij de bezoekers van de Palmentuin zal de nieuwsgierigheid worden gewekt om ook een bezoek te brengen aan de Waka Pasi. Langs de Waka Pasi zijn 24 cabanas en de opening is vastgesteld op woensdag 7 augustus 2019.