Henry Bernice (Henk) Peneux ten grave gedragen

Henry Bernice (Henk) Peneux ten grave gedragen

24-07-2019

Oud commissaris van politie, Henry Bernice (Henk) Peneux, de verkeerspraatje-presentator en bestuurslid van Robinhood is ten grave gedragen. De oud-politieman in hart en nieren, zoals hij werd beschreven door de verschillende sprekers tijdens de uitvaartplechtigheid, overleed op 15 juli op 83-jarige leeftijd en werd op 24 juli 2019 met staatseer naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Tijdens de uitvaartdienst in de Grote Stadskerk aan de Steenbakkerijstraat kwamen velerlei sprekers aan het woord die vrijwel dezelfde ervaringen hadden met Peneux. Hij werd ook beschouwd als de verkeersdeskundige binnen het politiekorps die alle verkeersontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal volgde. Henk Peneux was ook een sportman en jarenlang bestuurslid geweest van Robinhood. Tot zijn heengaan was hij voorzitter van de decoratiecommissie op het kabinet van de president.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie gaf desgevraagd aan dat hij Henk Peneux heeft ervaart als een zeer principieel en gedisciplineerd persoon. Strengheid en het vaderschap over de pupillen die in dienst moesten komen, straalde hij uit, beschrijft de nu Justitie-minister die ook is onderwezen door de overleden oud politie-commissaris. De bewindsman gaf verder aan heel veel van hem te hebben geleerd en dat hij als voorbeeldfiguur zal worden herdacht binnen de organisatie van het Korps Politie Suriname (KPS). Henry Bernice (Henk) Peneux is op woensdag 24 juli 2019 met staatseer begraven te Marius Rust.