Historische verwelkoming presidentiële delegatie

Historische verwelkoming presidentiële delegatie

01-12-2019

Het rijden over de weg naar de internationale luchthaven, de Johan Adolf Pengel Luchthaven, duurt langer dan normaal. Het grote aantal bussen en personenauto’s over de weg is hier de reden voor. Wanneer de luchthaven uiteindelijk in zicht is, komt een zoveel maal groter aantal mensen in beeld.

De zaterdagavond maakt plaats voor de eerste zondagochtend in december. Vrolijke gezichten, onderlinge gesprekken en hier en daar een lach, zijn typisch voor de mensen die zich hebben verzameld op de airport. Wanneer het puntje in de lucht steeds duidelijker wordt, neemt het beeld van het vliegtuig steeds betere vorm aan. “De “Isri fowru” die de president van Suriname, Desiré Delano Bouterse, de firstlady Ingrid Bouterse – Waldring en delegatie thuisbrengt. Na de landing kan de presidentiële delegatie die sinds 25 november 2019 onderweg was, weer voet op Surinaamse bodem zetten.

De thuiskomst was ditmaal niet een normale, maar een aparte, een historische. De warmte die afstraalt van het grote aantal mensen is als nooit tevoren. Het hoogtepunt op het vliegveld wordt bereikt wanneer het staatshoofd de ontmoeting heeft met de zeer grote groep mensen. “We want Bouta” wordt gescandeerd.