Indiase regering herdenkt 150e geboortedag Mahatma Gandhi wereldwijd met fietsentour

Indiase regering herdenkt 150e geboortedag Mahatma Gandhi wereldwijd met fietsentour

13-06-2019

De Indiase Ambassade in Paramaribo heeft ter memoreren van de 150e geboorte dag van Mahatma Gandhi een fietsentour gehouden. Dit vond plaats op op zondag 9 juni jongstleden. De 9,9 km fietsentocht had als doel om een goede gezondheid te bevorderen en is wereldwijd gehouden. De ministers van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Sergio Akiemboto en Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, hebben deelgenomen aan het wielerevenement. Volgens de NH-topman is wederom bij de laatst gehouden grootste democratische herverkiezingen van de Modi regering de visie van Mahatma Gandhi tot uiting gekomen.

Ook maakte minister Akiemboto gebruik van de gelegenheid om te confirmeren dat de Surinaamse regering het initiatief van de Indiase regering voor een goede en gezonde leefstijl volledig ondersteunt. In dit kader omschreef de bewindsman de Surinaamse bevolking als de grootste natuurlijke hulpbron. ‘Zonder onze grootste natuurlijke hulpbron, het volk van Suriname, zullen wij ons niet kunnen verheffen tot een hoger niveau van sociaal welzijn. De regering Bouterse-Adhin is daarom volledig in lijn met de filosofie van Mahatma Gandhi, welke ons heeft geleerd dat de meest waardevolle natuurlijke hulpbron wij als samenleving hebben, onze mensen zijn en hun gezondheid.’

Voor minister Akiemboto was het een bijzondere eer om gezamenlijk op deze manier de geboorte van Mahatma Gandhi te herdenken, die door zijn prediking van een geweldloze samenleving een standaard heeft gezet om invloed op regeringen, gemeenschappen en individuen te kunnen uitoefenen. Minister Sergio Akiemboto verduidelijkt ook dat niet vergeten moet worden om de lat voor een ieder hoog te leggen, als het gaat om zelfrespect, waardering en een goede gezondheid. De bewindsman bracht eveneens onder de aandacht dat ruim 70 jaar na het heengaan van deze legende er wederom historie wordt geschreven. Ondanks de verschillen in tijd, geografische ligging, cultuur en afstand wordt de wereld door deze evenementen zoals de fietsentour bij elkaar gebracht.

De regering van Narindra Modi heeft dit jaar via al haar diplomatieke missies een reeks van evenementen over de hele wereld georganiseerd, speciaal voor het 150ejubileumjaar van Mahatma Gandhi, waaronder een wereldwijd wielerevenement en andere diverse evenementen ter bevordering van een gezonde leefstijl.