President Bouterse neemt zestal geloofsbrieven in ontvangst

President Bouterse neemt zestal geloofsbrieven in ontvangst

20-11-2019

Zes ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven aangeboden aan president Desiré Delano Bouterse. Op woensdag 20 november 2019 ontving het staatshoofd de ambassadeurs op het presidentieel paleis. Het gaat om de ambassadeurs Igor Azcuy González van Cuba met als standplaats Paramaribo, Tatsuo Hirayama van Japan met als standplaats Port of Spain, Bruce Geoffrey Lendon van Australië eveneens met Port of Spain als standplaats, Carlos Nuno Almeida de Sousa Amaro van Portugal met als standplaats Caracas, Sandra Lang Linkensederová van Tsjechië met als standplaats Brasilia en Fernando Ponz van de Europese Unie met als standplaats Georgetown.

Nadat de ambassadeurs hun brieven hebben aangeboden, hebben zij in een kort onderhoud met de president de relatie en de aandachtspunten tussen Suriname en hun land besproken. Voor de Cubaanse ambassadeur, Igor Azcuy González, is de medische sector een aandachtspunt waar hij zeker zijn krachten in zal stoppen. Hiernaast heeft de ambassadeur ook de situatie in de regio besproken met het staatshoofd. Voor hem is belangrijk dat problemen middels dialoog, in alle vrede, worden aangepakt.

Ambassadeur Bruce Geoffrey Lendon van Australië is erg onder de indruk van zijn ontvangst. Hij zal zich inzetten om Suriname te ondersteunen bij gemeenschap ontwikkelingsprojecten. Het is voor hem belangrijk dat Surinamers hun vaardigheden en skills op diverse gebieden verder ontwikkeld.

Fernando Ponz, ambassadeur van de Europese UnieSandra Lang Linkensederová, ambassadeur van Tsjechië

Voor de Tsjechische ambassadeur, Sandra Lang Linkensederová, ligt de focus op onderwijs. De bewindsvrouw zal samen met de Surinaamse regering nagaan wat de mogelijkheden zijn om Surinaamse studenten naar Tsjechie te sturen voor studiedoeleinden.