Staatsbegroting 2019 goedgekeurd met 28 stemmen voor

Staatsbegroting 2019 goedgekeurd met 28 stemmen voor

06-06-2019

De Staatsbegroting 2019 is met 28 stemmen voor en 14 stemmen tegen goedgekeurd in De Nationale Assemblee (DNA). Dit vond plaats op 6 juni 2019. DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simmons zegt dat het land een begroting nodig heeft. “Hoe wij dan ook zouden staan tegenover de regering; Ambtenaren moeten worden uitbetaald. De overheid moet: de ziektekostenverzekering betalen voor heel wat burgers, bijdrage leveren aan de ziekenhuizen, elk gezin in dit land EBS-subsidie geven, etc…”, aldus de DNA-voorzitter.

Zij zegt vervolgens, “Wij hebben dus niet de luxe om tegen de begroting te kunnen stemmen, waar we niet helemaal tevreden waren hebben we met de regering afgestemd om wijzigingen aan te brengen. Ik hoop dat ik de volgende begroting in november mag aannemen.”

Na de aanname van de wet en de felicitaties van enkele DNA-leden, kwam president Desiré Delano Bouterse aan het woord. “Aan het eind gekomen van de begrotingsbehandeling 2019 wil ik u en uw geacht college dankzeggen voor de constructieve debatten die hebben plaatsgevonden.” Hij richtte vervolgens zijn dank aan het adres van alle staf en personeel van DNA en de verschillende ministeries. De president zegt dat eenieder een eigen mening mag hebben, maar centraal dient te staan in het algemeen belang van de Surinaamse samenleving. Hij heeft tot slot de totale samenleving gefeliciteerd en gezegd dat er ondanks deze mijlpaal nog heel veel werk aan de winkel is.