Staatshoofd onthult 2 beelden in verband met zijn jaardag

Staatshoofd onthult 2 beelden in verband met zijn jaardag

12-10-2019

President Desiré Delano Bouterse heeft 2 beelden van zichzelf onthuld tijdens de opening van de “Soso Lobi 2 Expo”, die in het kader van de geboortedag van het staatshoofd is georganiseerd. Dit bijzondere moment vond plaats op vrijdag 11 oktober 2019 in de Congreshal.

De president onthulde het eerste beeld rond 21.00 uur, dat vervaardigd is door kunstenaar Guillermo Linger. De heer Linger gaf vervolgens een uitleg over het kunstwerk. Het staatshoofd was erg onder de indruk van het kunstwerk, waarna hij vol bewondering de kunstenaar prees voor zijn uitstekende creatie. First Lady Ingrid Bouterse-Waldring mocht het volgende doek neerhalen om het 2e beeld van haar wederhelft te onthullen. De kunstenaar van het 2e beeld, Juhnry Udenhout, gaf eveneens uitleg hierover .

Het staatshoofd bedankte verder eenieder, in het bijzonder de kunstenaars en was erg ingenomen met de gepresteerde beeldhouwwerken. Hij wenste de kunstenaars heel veel succes toe en gaf als boodschap mee te blijven werken aan kunst om het levendig te houden.

Minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGD) die ook aanwezig was, haalde 3 markante punten aan als het gaat om diversiteit aan houtsoorten, lobi sranag oedoe, het beeldhouwen zelf. Volgens de minister moeten we talent en vakmanschap de kans blijven  geven. “We zijn nog niet  waar we moeten zijn, maar met deze regering komen we er zeker”. Aldus minister Soerdjan. De expo met als thema “Lobi Sranang Oedoe” is georganiseerd door Purple Movement en Stichting Suriname Art.