Minister Moestadja: “Regering komt met duidelijkheid in kwestie CBvS”

Minister Moestadja: “Regering komt met duidelijkheid in kwestie CBvS”

20-01-2020

De regering is voornemens om morgen, dinsdag 21 januari, met duidelijkheid te komen naar aanleiding van de ontwikkelingen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Het parlement heeft op maandag 20 januari gevraagd dat er meer duidelijkheid wordt verschaft. Minister Soewarto Moestadja, coördinator van de regering in DNA, deelde mee dat zij op dinsdag na afronding van het onderzoek, met een verklaring komt.

De bewindsman deed een beroep op het parlement zich niet te laten meeslepen door berichten die niet formeel door de regering naar buiten worden gebracht. De oppositie gaf aan, dat de zaak te belangrijk is en dat de regering niet te lang kan wachten met het geven van duidelijkheid.

NDP-fractieleider Amzad Abdoel liet het parlement weten, dat zolang het onderzoek nog niet is afgerond, zijn collega’s niet kunnen verwachten dat de regering gelijk antwoord geeft in DNA. Het parlement is op maandag 20 januari bijeengekomen om verder van gedachten te wisselen over de ontwerpwet houdende regels inzake huur en verhuur van woonruimten en instelling Huurcommissie.