President Bouterse: “Volk van Suriname, GEFELICITEERD!”

President Bouterse: “Volk van Suriname, GEFELICITEERD!”

07-01-2020

“VOLK VAN SURINAME, GEFELICITEERD”. Krachtige woorden van president Desiré Delano Bouterse tijdens het persmoment op dinsdag 7 januari waar hij samen met de regeringstop en de top van Staatsolie de recente olievondst voor de kust van Suriname aan het volk bekendmaakte. Vanwege het belang van dit moment, willen wij u het korte, doch krachtige statement van het staatshoofd niet onthouden:

“Volk van Suriname, medenamens mijn echtgenote en gezin, medenamens onze coalitiepartners feliciteer ik het volk van Suriname met deze enorme bekendmaking van de olievondst binnen onze wateren. We gaan samen de toekomst moeten uitstippelen. We gaan met elkaar in nationaal belang – dit is een nationale zaak – the way forward moeten uitstippelen. Ik wil me beperken tot feliciteren. Er is al heel veel via het international nieuws. Een speciale felicitatie natuurlijk aan Staatsolie. Ze pendelen al jaren en we hopen al jaren en eindelijk is het zover. Un breiti, mi breiti, alasma breiti. We moeten het hoofd koel houden en laten we alle negativiteiten weghalen en kijken hoe we voor Suriname met deze enorme vondst van de voorzieningheid, het pad verder kunnen uitstippelen voor onze kinderen en kindskinderen. Nogmaals, volk van Suriname, GEFELICITEERD!”

“Het is heel duidelijk dat we niet gek gaan doen omdat de voorzieningheid ons dit historisch moment gegeven heeft. Nogmaals, laten we de handen in elkaar slaan en laten we samen the way forward voor onze kinderen en kindskinderen gezamenlijk plannen. M’e frister un alamala, lobi.”