Regering gaat in op overname dam tijdens persconferentie

Regering gaat in op overname dam tijdens persconferentie

02-01-2020

De regering van de republiek Suriname heeft zojuist een persconferentie gehouden in verband met de overname en overdracht van de Afobaka Stuwdam. De dam is op 31 december 2019 door Alcoa overgedragen aan de Surinaamse regering. Deze formaliteit heeft plaatsgevonden, nadat de regering de laatste openstaande rekening bij Alcoa heeft betaald. De Surinaamse overheid heeft op haar beurt de dam overgedragen aan Staatsolie.

Staatsolie Power Company Suriname zal de stroomlevering aan de Energie Bedrijven Suriname onverkort voortzetten. Staatsolie-directeur Rudolf Elias zegt dat met de regering is afgesproken dat de prijs waarvoor stroom vanuit de dam geleverd wordt zal worden verlaagd. Minister Gillmore Hoefdraad benadrukte dat de stroom prijs geenzins omhoog zal gaan, met de overname van de dam.

Aan de leiding van de persconferentie stond vicepresident Ashwin Adhin, die president Desiré Bouterse vertegenwoordigde. Verder waren aanwezig Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Ook leden van de Surinaamse onderhandelingscommissie waren aanwezig.