Regering wil Surinaamse burgers voor Pasen terughalen

Regering wil Surinaamse burgers voor Pasen terughalen

29-03-2020
De regering van de Republiek Suriname treft de nodige voorbereidingen om haar staatsburgers voor Pasen op Surinaamse bodem te hebben. Dit heeft Luitenant-Kolonel Danielle Veira, directeur Nationale Veiligheid kenbaar gemaakt tijdens de persconferentie van het Nationale COVID-19 Managementteam, op 28 maart 2020. “Mensen die nog in het buitenland zijn, alle ingezetenen. Het streven is om eenieder voor Pasen thuis te hebben.” Zij heeft verder aangegeven dat het merkbaar is dat vliegtuigen nu aan de grond zijn en dat luchtvaartmaatschappijen dus geen vluchten uitvoeren.

Op dit moment is het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie drukdoende te onderhandelen. “We hopen u op dinsdag aanstaande, 31 maart 2020, informatie te geven wanneer passagiers vanuit Cuba, Miami en Nederland huiswaarts komen. Ik vraag om stand-by te blijven. Het zou kunnen dat u binnen 24 uur op de luchthaven moet zijn. Blijft u de COVID-19 website volgen. Blijf in contact met onze consulaten. Blijf de berichten volgen”, als de veiligheidsvrouw.

Deze personen worden binnengehaald onder supervisie van de Surinaamse regering, dan wel in overheidsquarantaine. Zij roept de Surinaamse staatsburgers in het buitenland op om zoveel als mogelijk binnenshuis te blijven en niet onnodig de straat op te gaan.