Safe City breidt uit naar Wanica en Marowijne

Safe City breidt uit naar Wanica en Marowijne

19-02-2020
Het Safe City project gaat binnenkort een nieuwe fase in. Het project wordt uitgebreid naar de districten Wanica en Marowijne. Op vrijdag 21 februari aanstaande worden in het zuidelijk gelegen district 20 camera’s in gebruik genomen, terwijl in het oosten des lands twee camera’s op strategische plekken in Albina zijn geplaatst.

Het ligt in de bedoeling het project vanwege de uitbreiding, het Safe Suriname project te noemen. E-Government coördinator Gardelito Hew A Kee, legt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) uit dat het belang van het project tot nu toe is bewezen. In december 2019 was het precies een jaar geleden dat er een aanvang werd gemaakt met het netwerk. Er zijn vanaf toen meer dan 250 misdaadzaken en verkeersovertredingen opgelost.

Volgens Hew A Kee wordt constant naar verbetering van het project gestreefd. Op bepaalde locaties is er een extra paal en camera geplaatst om het zicht van de bestaande apparatuur te verbeteren. Nu er in Wanica 20 camera’s zijn geïnstalleerd en 2 op Albina ligt het in de planning om ook de andere districten te voorzien van (meer) camera’s. Hew A Kee: “Om zo te kunnen bijdragen aan de preventie en het oplossen van zaken.”